Stormklantcontact.com maakt gebruik van cookies en we zijn wettelijk verplicht u te informeren en toestemming te vragen. Indien u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

De grote transitie: over nieuwe technologie in klantcontact

“Je bent nooit uitgeleerd in klantcontact”, stelde klantcontactspecialist Eric Hartmans bij aanvang van het kennisevent van Content Guru afgelopen jaar. In klantcontact staat de mens centraal en wordt hij ondersteund door technologie. Juist die technologie is razendsnel aan het veranderen. Met telefoon, web-rtc, social media en messaging apps beschikken we nu over alles wat we maar willen. De volgende stap is dan ook dat een deel van onze communicatie geautomatiseerd zal worden. Daarmee wordt ook het contactcenter steeds geavanceerder. Aan de andere kant maakt dat de inzet van analytisch en empathisch vermogen steeds belangrijker. Het wordt er dus niet eenvoudiger op, de komende tijd. Hoe combineer je nieuwe technologie optimaal met mensenwerk?

Na het druk bezochte event van vorig jaar pakken we in 2017 op woensdag 11 oktober door met dit unieke kennisevent. Zet deze datum alvast in uw agenda. Meer informatie volgt z.s.m.

Kunnen wij u helpen?