Stormklantcontact.com maakt gebruik van cookies en we zijn wettelijk verplicht u te informeren en toestemming te vragen. Indien u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

Consument profiteert optimaal van bereikbaarheid en service Pricewise

Een verouderde telefonieomgeving in combinatie met de groei van Pricewise en klanten, maakte een nieuwe koers noodzakelijk om de bereikbaarheid te verbeteren. Pricewise heeft regelmatig te maken met piekmomenten en wil zelf kunnen opschalen bij de behoefte die er ontstaat om zo wachtrijen te voorkomen.

Het inzichtelijk kunnen maken van de bereikbaarheid, de schaalbaarheid en flexibiliteit van het platform en een volledige modulaire Cloud-oplossing dat niet op de eigen servers draait, was voor Pricewise de reden om de storm Cloud Contact Center-oplossing van KPN en Content Guru te gaan gebruiken. Juan de Haro Orozco, Manager Customer Service van Pricewise, vertelt over zijn ervaringen met storm en de samenwerking met KPN en haar partner Content Guru.

“Met storm is het aantal unieke gesprekken dat we kunnen aannemen en afhandelen met meer dan 40% toegenomen. We hebben minder herhaalverkeer omdat mensen niet nog een keer hoeven te bellen, maar direct iemand aan de lijn krijgen. In 2015 hebben we 95.000 gesprekken afgehandeld, in 2016 meer dan 140.000 gesprekken!”

Innovatieve startup

Pricewise biedt de consument de meest complete, onafhankelijke vergelijkingssite voor energie, verzekeringen en telecom. De missie van Pricewise is dat consumenten snel en eenvoudig hun energierekening en verzekeringen kunnen  vergelijken. En zo te profiteren van het beste product voor de beste prijs. Pricewise begon als een innovatieve startup in 2006 en groeide snel uit tot een autoriteit en internationale organisatie. Naast Nederland doet Pricewise ook voor België de klantenservice vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Het internationale nummer wordt doorgerouteerd naar Amsterdam. Een aantal adviseurs zit specifiek op inkomend verkeer uit België.

Regelmatig pieken bij nieuwe campagnes

Pricewise wilde een flexibele klantcontactoplossing voor haar contactcenter. Eentje die ook te gebruiken is voor de buitenlandse activiteiten. Pricewise doet meerdere veilingen per jaar voor de Consumentenbond, dus moeten de adviseurs regelmatig pieken bij nieuwe campagnes. Aanvankelijk gingen bij ieder inkomend gesprek de telefoons van alle werkplekken af en ontstonden er soms lange wachttijden. Pricewise wilde ook inzicht hebben op het inkomende klantverkeer en de afhandeling daarvan. Zowel real-time als historisch. Om zo de kwaliteit van de service en de bereikbaarheid te verbeteren.

Flexibele en schaalbare oplossing

Pricewise was op zoek naar een contactcenter-oplossing vanuit de Cloud, die vanaf elke werkplek toegankelijk is voor haar medewerkers. storm Cloud Contact Center zorgt voor een efficiëntere routering van de inkomende telefoongesprekken en biedt ook real-time en historische managementinformatie. Het platform zorgt ervoor dat Pricewise optimaal bereikbaar is en er meer gesprekken met minder mensen kunnen worden afgehandeld. Dit komt het klantcontact en de tevredenheid ten goede.

Één integrale klantoplossing

Pricewise heeft met storm Cloud Contact Center één integrale klantoplossing voor Nederland en België. Het aantal licenties en klantenservicemedewerkers kan worden aangevuld bij eventuele grootschalige marketingactiviteiten, zoals Pricewise die regelmatig heeft. Door de rapportagemogelijkheden die storm biedt, heeft Pricewise altijd overzicht op alle aspecten van het (telefonisch) klantcontact. Pricewise heeft dankzij storm 25% reductie op kosten gerealiseerd en in 2016 al bijna evenveel gesprekken afgehandeld als over heel 2015.

Download klantcase

Kunnen wij u helpen?