Stormklantcontact.com maakt gebruik van cookies en we zijn wettelijk verplicht u te informeren en toestemming te vragen. Indien u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

Fleurop en storm: optimale bereikbaarheid verzekerd

Fleurop is ruim 90 jaar gespecialiseerd in het verzenden van bloemen, nationaal en internationaal. Wereldwijd zijn rond de 40.000 bloemisten aangesloten. Hoewel bloemen voornamelijk online besteld worden, is optimale telefonische bereikbaarheid met klanten en bloemisten voor Fleurop een must.

Bij bestellingen via internet worden er regelmatig wijzigingen en vragen gesteld via de telefoon. Bestellingen zijn altijd voor iemand anders bestemd dus wil men het goed geregeld hebben. Ze hebben daarnaast te maken met piekmomenten en wil kunnen op- en afschalen tussen de behoefte die er ontstaat om zo wachtrijen te voorkomen. Normaal zijn er 6 tot 8 klantenservice medewerkers actief, tijdens piekmomenten 15. Het is tevens van belang om te kunnen meten en rapporteren. De storm Cloud Contact Center-oplossing voorziet in deze behoeften.

Dankzij de ondersteuning van Content Guru’s storm-platform, profiteert Fleurop van efficiënte routering en optimale bereikbaarheid van klantenservicemedewerkers, ook op Moederdag. Leon Siepman, ICT-manager van Fleurop, vertelt over zijn ervaringen met deze oplossing en de samenwerking met KPN en haar partner Content Guru.

“Door het inzetten van slimmere routering wordt 33% van het verkeer nu op basis van herkenning automatisch gerouteerd. Daarnaast helpt het ingezette keuzemenu om vragen betreffende orders direct richting het klantcontactcenter te sturen.”

Van on premises naar cloud

Waar de organisatie voorheen gebruikmaakte van een vrij eenvoudige telefooncentrale, profiteert de organisatie nu van een flexibele cloud-oplossing en van een flexibele koppeling met hun database. Hierdoor weet Fleurop direct of ze worden gebeld door een bloemist of een klant. Cases worden zo direct goed afgehandeld en problemen in het bezorgingsproces worden voorkomen. Ruim 70% van het telefoonverkeer wordt op basis van herkenning automatisch gerouteerd. Hierdoor heeft de retailer veel kosten kunnen besparen en worden klanten sneller te woord gestaan en efficiënter geholpen. storm stelt de medewerkers van de klantenservice tevens in staat om altijd en overal een telefoontje aan te nemen, ongeacht de locatie. Dankzij het storm-platform is volledige bereikbaarheid voor Fleurop in korte tijd een vanzelfsprekendheid geworden.

Eenvoudig opschalen tijdens piekmomenten

Fleurop moet op piekmomenten eenvoudig het aantal klantenservicemedewerkers kunnen opschalen. Het storm Cloud Contact Center richt zich specifiek op behoefte en capaciteit en maakt efficiënt routeren voor ieder contactcenter eenvoudig.

Benieuwd naar de volledige klantencase van Fleurop?

Download klantcase

Kunnen wij u helpen?