Stormklantcontact.com maakt gebruik van cookies en we zijn wettelijk verplicht u te informeren en toestemming te vragen. Indien u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

KPN

“De werkrelatie tussen Content Guru en KPN is bijzonder vruchtbaar”

Sinds 2012 onderhouden we bij Content Guru een intensieve werkrelatie met KPN, dat onze storm-oplossingen aanbiedt bij organisaties in de Benelux. Omdat KPN storm direct in haar netwerk heeft geïntegreerd, verloopt de exploitatie van het platform al jaren soepel, omdat we onze klanten een hoge mate van beschikbaarheid en schaalbaarheid kunnen garanderen.

KPN gebouw

Omdat KPN voorheen sterk leunde op de verkoop van inbound contactcenters, was het toevoegen van additionele applicaties zeer tijdrovend en kostbaar. De mogelijkheden van de bestaande IT- en telecom-infrastructuur bleven nagenoeg onbenut, omdat het niet mogelijk was om functies snel op te schalen in geval van vraagpieken. De contactcenters werden bovendien blootgesteld aan verschillende risico’s als storingen, omdat het verwijderen en vervangen van de inbound technologie te kostbaar bleek. En dus startte KPN haar zoektocht naar een duurzamer platform met meer diepgang.

De twee belangrijkste redenen van KPN om te kiezen voor storm:

  • Het oude hosted contactcenter had niet de gewenste functionele diepgang. De ontwikkeling van nieuwe functies verliep moeizaam door een inflexibele architectuur. Dankzij storm is het voor KPN nu eenvoudiger om (complexe) diensten effectief te ontwikkelen tegen lagere kosten dan voorheen.
  • De rapportagemogelijkheden van het oude KPN-contactcenter bleken beperkt, waardoor de interne overdracht van klantcontact vaak moeizaam verliep. Omdat het storm-dashboard in staat is om zowel realtime als historisch de activiteiten van servicemedewerkers weer te geven, kunnen klantcontacten op een effectieve manier worden gedeeld.

Aanbeveling

“De werkrelatie tussen KPN en Content Guru loopt al geruime tijd en is bijzonder vruchtbaar. De storm-diensten en de samenwerking met Content Guru zijn een uitstekende aanvulling op ons dienstenaanbod voor de contactcentermarkt. Content Guru biedt ons met storm Cloud Contact Center een toekomstbestendig platform met een scala aan aanvullende diensten die naar eigen inzicht kunnen worden geïmplementeerd. Sinds we de oplossing hebben geïmplementeerd voor een aantal interne contactcenters, hebben we zelf ook belangrijke verbeteringen kunnen realiseren voor onze medewerkers en onze klanten.”
Eelco Osina, Sales Director, KPN

Kunnen wij u helpen?