Stormklantcontact.com maakt gebruik van cookies en we zijn wettelijk verplicht u te informeren en toestemming te vragen. Indien u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

Nooit meer een onderbreking voor Teleplan

Als een van de grootste aanbieders van complete lifecycle care-oplossingen voor communicatie en IT-apparatuur en consumentenelektronica kan Teleplan het zich niet veroorloven om een informatieverzoek te missen. Vanuit het hoofdkantoor in Nederland levert de organisatie bedrijfskritische diensten aan gerenommeerde, internationale ondernemingen. Beschikbaarheid is dus een must. Met een snel groeiend klantenportfolio en een verouderde lokale infrastructuur in het achterhoofd startte de organisatie in 2014 daarom haar zoektocht naar een full service cloud-oplossing voor haar contactcenter, om vervolgens uit te komen bij het storm-platform.

24/7 beschikbaarheid snel gegarandeerd

Met verschillende internationale ondernemingen als klant was het voor Teleplan logischerwijs een must om snel te migreren naar een nieuw platform. Ter vervanging van de verouderde lokale infrastructuur hebben we daarom in zeer korte tijd een volledig schaalbaar Cloud Contact Center geïmplementeerd. Wanneer het vraagvolume stijgt, kan hun contactcenter direct eenvoudig worden uitgebreid. Krimpt de vraag, dan kan het aantal agents net zo makkelijk worden verkleind.

Informatieverzoeken direct in de cloud verwerkt

Voordat inkomende informatieverzoeken het schaalbare contactcenter van Teleplan bereiken, worden ze in de Cloud verwerkt. Zo is de organisatie in staat om een toenemend aantal klantverzoeken af te handelen. Uiteraard zonder onderbreking. Bekijk de onderstaande video om storm Cloud Contact Center van Teleplan in de praktijk te ervaren.

Kunnen wij u helpen?