Stormklantcontact.com maakt gebruik van cookies en we zijn wettelijk verplicht u te informeren en toestemming te vragen. Indien u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

Optimale bereikbaarheid is cruciaal voor Zorginstituut Nederland

Kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid zijn de pijlers van het Nederlandse gezondheidszorgsysteem. Zorginstituut Nederland heeft een belangrijke positie in dit systeem: zij zorgen ervoor dat die pijlers een sterk fundament vormen. Een optimale bereikbaarheid en een goede klantenservice zijn dan ook cruciaal voor Zorginstituut Nederland.

Flexibel en schaalbaar

De storm Cloud Contact Center-oplossing sluit naadloos aan bij het contactcenter en bevat tevens receptioniste-functionaliteiten. Dit betreft een flexibele en schaalbare oplossing, waarbij medewerkers ook vanuit huis kunnen werken. Dit zorgt voor een verhoging van de klanttevredenheid door een efficiëntere inzet van het huidige klantcontactpersoneel.

“Dankzij storm is onze organisatie beter bereikbaar en is er een goede routering door het gebruik van het keuzemenu. In de praktijk hadden we een goede opvang tijdens een eerdere grote stroomuitval in Noord-Holland.”

Dankzij storm heeft Zorginstituut Nederland een sterk verbeterde telefonische bereikbaarheid en zijn er kosten bespaard ten opzichte van de huidige telefonieomgeving. Door de mogelijkheid om sneller in te grijpen bij calamiteiten, gaan er nu tevens geen gesprekken meer verloren en is de opvang geregeld.

Cees Horvers, Hoofd ICT vertelt in deze over zijn ervaringen.

Download klantcase

Kunnen wij u helpen?