Stormklantcontact.com maakt gebruik van cookies en we zijn wettelijk verplicht u te informeren en toestemming te vragen. Indien u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

Storm biedt alles op het gebied van klantcontact

storm is het grootste communicatie-integratieplatform ter wereld: hiermee is klantcommunicatie over alle kanalen (telefoon, sms, chat, social media, etc) heen te integreren met bestaande applicaties die in organisaties worden gebruikt (Workforcemanagement, CRM, financiële applicaties, etc). Ook werkt storm uitstekend samen met bestaande telefonieomgevingen.

Het voordeel is één applicatie die er voor zorgt dat medewerkers worden voorzien van alle relevante klantinformatie, en over alle kanalen heen kunnen rapporteren. Het storm-platform is geschikt voor alle typen organisaties, grootte en/of branche is niet relevant. Met de diensten van storm richten wij ons op alle afdelingen die zich bezighouden met klantcontact. Door het klantcontact te centraliseren (en te automatiseren) kan men inzicht krijgen in de bezettingsgraad, piekmomenten en kan men analyses maken van de meest voorkomende klantvragen.

Flexibele, schaalbare cloud-oplossing

storm wordt geleverd vanuit de cloud. Het enige wat u nodig heeft, is een internetverbinding en device. De diensten kunnen zowel worden gebruikt op een pc, laptop, smartphone, etc (device-onafhankelijk). Het biedt u de volgende voordelen:

  • Geen hardware nodig op locatie
  • Altijd up-to-date
  • Betaal voor gebruik
  • Geen grote eenmalige investeringen
  • Flexibel kunnen op- en afschalen
  • Voorspelbare kosten per maand

Migreren in uw eigen tempo

De ene organisatie verandert sneller dan de andere. Met storm migreert u in uw eigen tempo. U hoeft geen grote eenmalige investeringen meer te doen. Zo kunt u eenvoudig diensten toevoegen aan uw bestaande telefonieomgeving die het klantcontact ten goede komen. Denk bijvoorbeeld aan het intelligent verdelen van de klantcontactkanalen door middel van een IVR met of zonder menustructuur naar één of meerdere locaties. Wat uw wensen ook zijn: met storm kiest u altijd voor migreren in een tempo dat past bij de visie en doelstellingen van uw organisatie.

Ultieme flexibiliteit is schaalbaarheid

Eenvoudig op- en afschalen naar gelang de behoefte van uw klanten. storm is geen vaststaand pakket, maar beschikt over een schaalbaar licentiemodel. U kunt eenvoudig licenties op- en afschalen. Met de storm-dienstverlening betaalt u dus nooit teveel.

We stellen een breed portfolio aan diensten beschikbaar, u kiest de diensten die u op dat moment nodig heeft: eenvoudiger en eerlijker kan niet. Dit is precies waar veel van onze klanten naar op zoek waren.

Veilig, betrouwbaar en beschikbaar

De hosting van storm hebben we ondergebracht bij geografisch gescheiden datacenters van onze partner KPN. In elk van deze datacenters staat de storm-omgeving nog eens redundant uitgevoerd. Bovendien worden de datacenters beveiligd volgens de zwaarste normen. Wij garanderen u een uptime van 99,999% op het storm-platform. Uw telefonieomgeving is in veilige handen.

Net als KPN zijn wij ISO27001 en ISO9001 gecertificeerd. Ook beschikken wij over de Level 1 Payment Card Industry (PCI) accreditatie en CERT-veiligheidsaccreditatie.

ISO2         ISO1       PCI

De voordelen van storm voor uw organisatie

storm_cloud_contact_center_infographic

 

Kunnen wij u helpen?