Stormklantcontact.com maakt gebruik van cookies en we zijn wettelijk verplicht u te informeren en toestemming te vragen. Indien u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

White paper De toekomst van klantcontact ligt in de cloud

Cloud is het nieuwe ‘normaal’

Cloud is geen hype, maar een blijvertje. Bedrijven kiezen voor cloudoplossingen vanwege de flexibiliteit, kostenbesparing en de wendbaarheid. Er zijn verschillende soorten cloudoplossingen beschikbaar en organisaties kiezen meestal voor een stapsgewijze migratie naar de cloud. Een gedegen voorbereiding op zo’n cloud-migratie is cruciaal. Het goed in beeld hebben van behoeften en noodzakelijke integraties is een succesfactor.

Veel cloudoplossingen bieden uitgebreide functionaliteit. Door voor (modulair samengestelde) cloudoplossingen te kiezen, kunnen organisaties beter anticiperen op de snel veranderende omstandigheden in klantcontact. Een partnership met een cloudaanbieder, waarbij samenwerking voorop staat, is een tweede succesfactor.

Overstappen naar de cloud, ja of nee?

Cloud is een technologietrend die gestaag doorzet. Steeds meer bedrijven gaan ‘over naar de cloud’. Dat lijkt een geruststellend idee, alsof cloud het ‘nieuwe normaal’ is. Cloudaanbieders zijn er goed in om organisaties te bestoken met verleidelijke succesverhalen. Is cloud het nieuwe goud? Wat zijn dan die enorme voordelen? Zorgt cloud er inderdaad voor dat de business weer aan het stuur komt te zitten? En is de route naar cloud inderdaad zo overzichtelijk of is het belangrijk te weten welke obstakels u kunt tegenkomen?

Download de whitepaper en vind antwoorden op deze vragen.

U kunt dit bericht delen met anderen!Share on Facebook

Facebook

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Share on Google+

Google+

Email this to someone

email



Kunnen wij u helpen?